Súri vás to? Pozrite si naše

Skladovky
Články

Investujte do celoročného oddychu!

Záhradný domček MONACO o rozmere 500x700 cm s terasou

Poznáte ten pocit, keď si po celom dni v práci túžite oddýchnuť v príjemnom prostredí? Alebo by ste sa radi vydali na víkendový pobyt mimo ruchu bežných dní a poriadne zrelaxovali? Investícia do celoročného oddychu sa rozhodne oplatí. Či už je to záhradný domček alebo víkendová chata v prírode, poskytujú možnosť oddýchnuť si podľa vašich predstáv kedykoľvek budete chcieť.

Záhradné domčeky a chaty – dokonalé miesto na relax

Záhradný domček či záhradná chatka sú skvelým miestom, na ktorom môžete „vypnúť“ od každodenných povinností a načerpať nové sily a energiu. Nezáleží na tom, či je leto alebo zima. Poskytujú dokonalý priestor na relaxáciu počas celého roka. Navyše, zaručujú maximálne súkromie, a tak sa nemusíte obávať, že by vás niekto pri oddychu rušil.  

Záhradný domček či záhradná chatka vám poslúžia presne na taký účel, aký chcete alebo potrebujete. Nemusíte sa ničím a nikým obmedzovať. Či už sa rozhodnete prečítať si obľúbenú knihu, pozvať priateľov na pohár vína alebo zabaviť sa s deťmi, na to všetko môžete záhradný domček alebo chatku využiť. Záhradný domček či záhradná chatka vám poskytujú slobodu, to, ako ich využijete, je len na vás. Záhradná chatka nemusí byť len malá drevená chata na záhrade. Môže byť aj miestom víkendových a prázdninových výletov, či už v rekreačnej oblasti, na horách alebo pri jazere.

Dostupné pre každého

Občas sa však pri predstave zabezpečenia si záhradného domčeka či chaty vynárajú pochybnosti. Nie je to príliš drahé? Môžeme si to dovoliť? Koľko budeme musieť do takéhoto oddychu investovať? Pochybnosti sú síce prirodzené, no nie je vôbec potrebné obávať sa. Ceny drevených stavieb sú dnes dostupné pre každého. Navyše, svoj záhradný domček či chatku si môžete prispôsobiť presne podľa vašich predstáv a v súlade s vašim rozpočtom. Investícia do oddychu nie je nikdy zlou investíciou. Navyše, z časového hľadiska sa vám v konečnom dôsledku vráti, napríklad vo forme ušetrených peňazí, ktoré by ste inak minuli na prenájom ubytovania či hotely. 

Z čoho vyberať?

Ak máte záhradu, na ktorú by sa vám hodila drevená chata či domček, môžete smelo vyberať z našej ponuky. 

Tak napríklad, obľúbený je záhradný domček RIGA, ktorý okrem toho, že je finančne dostupný, ponúka dokonalý priestor na relax. Spolu s vonkajšou terasou je vhodný pre každú rodinu. Je vkusným domčekom, ktorý nielen oživí vašu záhradu, ale aj poskytne vám a vašim blízkym miesto, na ktorom môžete spokojne tráviť svoj voľný čas. Tešiť sa z neho budú aj tí najmenší, napríklad pri hraní záhradných hier. 

Medzi veľmi obľúbené drevené stavby patrí aj záhradný domček Bilbao, ktorý môže dokonale poslúžiť aj ako víkendová drevená chata. Tento záhradný domček poskytuje dve izby spolu s terasou a môže byť využívaný ako relaxačný domček nielen na záhrade, ale aj ďaleko od domova ako víkendový či prázdninový domček, respektíve drevená chata. Výhodou je taktiež aj jeho dostupná cena.

Obľúbenou a vkusnou záhradnou stavbou je aj záhradný domček Montana. Jeho prijateľná cena, veľká terasa ale aj celkový dizajn z neho robí dokonalý domček na celoročný relax. Skvele sa hodí nielen do záhrady, ale aj do rekreačných oblastí, napríklad k jazeru. Záhradný domček Montana disponuje jednou miestnosťou a terasou, ktoré ponúkajú miesto na dokonalý relax v každom ročnom období.

Na relax a oddych vám poslúži aj záhradný domček Santiago. Je cenovo dostupný a tak sa dokonale hodí pre každého, či už na vlastnú záhradu alebo ako chalupa v rekreačnom stredisku. Záhradný domček disponuje tromi miestnosťami a veľkou terasou, na ktorej si môžete vychutnávať čas so svojou rodinou či priateľmi pri dobrom jedle alebo víne.

záhradný domček

Ak by ste predsa len hľadali záhradný domček či chatu vo väčšom prevedení, zaujať by vás mohla drevená chata Atlanta. Je dvojposchodová, a tak ju môžete využívať či už pre seba ako miesto na pobyt, ale aj ako menší penzión na prenájom. Drevená chata Atlanta ponúka 6 izieb, z čoho sú 3 na prízemí a zvyšné 3 na poschodí. Pred vstupom do chaty sa nachádza dostatočne veľká terasa, ktorú môžete využívať či už na grilovačky alebo na príjemné posedenia. 

Čo ak nevlastním pozemok?

Ani v prípade, že nedisponujete záhradou či vlastným pozemkom, sa nemusíte obávať, že by vás takáto forma celoročného oddychu a relaxácie vyšla mimoriadne draho. Samozrejme, že sa investícia navýši o cenu pozemku, ktorý si budete musieť zabezpečiť, no v konečnom dôsledku sa vám táto investícia z dlhodobého hľadiska vráti. Ako na výber pozemku?

záhradný domček santiago

Pri výbere záhradného pozemku si najprv budete musieť ujasniť, či chcete pozemok v záhradkárskej osade alebo vlastný pozemok mimo osady. V prvom prípade ide o pozemky, ktoré si môžete buď dlhodobo prenajímať za istý poplatok alebo kúpiť. V druhom prípade si pozemok kupujete mimo záhradkárskej osady. Vo všeobecnosti, ak plánujete záhradu či miesto na rekreáciu využívať dlhodobo, kúpa vlastného záhradného pozemku je vhodnejšou voľbou.  Navyše, vlastný pozemok mimo osady vám zároveň zaručuje oveľa vyššiu mieru súkromia, vďaka čomu si budete môcť oddych užívať bez toho, aby vás niekto rušil (napríklad otravným zvukom kosačky).

Ďalším bodom, ktorý by ste pri výbere pozemku mali zvážiť, je vzdialenosť od vášho bydliska. Chcete, aby ste za oddychom príliš dlho necestovali, alebo práve naopak, chcete byť čo najďalej od ruchu bežných dní? Zároveň sa zamyslite nad tým, či budete chcieť na pozemku niečo pestovať, alebo vám bude slúžiť výhradne na relaxáciu či dovolenku.

Ako je to s cenou pozemkov?

Na základe spomínaných atribútov sa, samozrejme, bude odvíjať aj cena daného záhradného pozemku. Rozdielna cena bude pre pozemky v blízkosti väčších miest, ako cena pozemkov na menej frekventovaných miestach. Cenu pozemku zároveň ovplyvňuje aj atraktívnosť lokality, chránené územia ale aj konkurencia medzi kupujúcimi či infraštruktúra alebo prístup k pozemku. Čo sa týka záhradných pozemkov v rámci Slovenskej republiky, neexistuje jeden cenový predpis, ktorý by stanovoval jednotnú výšku ceny poľnohospodárskej pôdy. 

Niektoré právne predpisy, ktoré by vám mohli byť užitočné:

  • Vyhláška č. 465/1991 Z. z. o cenách stavieb, pozemkov, trvalých porastov, úhradách za zriadenie práva osobného užívania pozemkov a náhradách za dočasné užívanie pozemkov,
  • Vyhláška č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku,
  • Vyhláška č. 38/2005 Z. z. o určení hodnoty pozemkov a porastov na nich na účely pozemkových úprav.

Mať k dispozícii svoj vlastný záhradný domček či chatu kedykoľvek sa vám zažiada, je na nezaplatenie. Či už si chcete oddýchnuť po náročnom dni alebo sa vybrať s rodinou či priateľmi na víkend na chatu, drevená chata či domček vám dokonale poslúžia. A nielen to, môžete ich dokonca prenajímať ako malé penzióny. Počiatočná investícia, ktorú do domčeka, chaty či pozemku vložíte, sa vám po čase vráti stonásobne viac. Budete mať svoje vlastné miesto, na ktoré sa môžete vybrať kedykoľvek budete chcieť či potrebovať a na ktorom si budete môcť dokonale oddýchnuť od každodenných starostí. Nebudete musieť míňať na prenájom hotelov, chát či dovoleniek, ale budete si môcť vytvoriť pobyt presne podľa vašich predstáv, kedy nebudete nikým a ničím limitovaní či rušení.

magazín ďalšie odporúčané

Radosť z nákupu Ďalšie dôvody
prečo si vybrať nás

  • 3 ročná záruka v cene každého produktu
  • Ku každému produktu impregnat zdarma
  • Za každý predaný produkt vysadíme 10 stromčekov 
  • Facebook
    4,9/5
    85 recenzií
Záhradný domček SANTIAGO
Moderný altánok UTAH
Záhradný domček MONACO
Záhradný altánok OREGON
Záhradný domček SANTIAGO
Záhradný domček PULA
Záhradný altánok ARIZONA
Záhradný domček VALENCIA
Záhradný Domček PULA

Veľmi vyzdvihujem spôsob komunikácie. Rýchle reakcie, ústretovosť, informovanie zákazníka o všetkom. Chlapi- montážnici boli milí, ústretoví, slúšní. Super! Veľa zdaru Vám prajem!

Ján L

Skvelá komunikácia, poradenstvo, rýchle jednanie s firmou a výsledkom je nadherný altánok, s ktorým som nesmierne spokojná. Ďakujem a MôjAltánok vrelo odporúčam!

Terézia Šoltésová, Rokycany

Výborná robota, veľmi slušná trojica pracovníkov a za 8 hodín bola táto chatka postavená. Jednoznačne nás MojAltanok.sk prekvapili vysokou úrovňou svojej práce. Doporučujeme!

Zuzana a Maroš Oravcoví, Košice

Naša škola využila služby firmy MôjAltánok a musíme ju pochváliť za kvalitne odvedenú prácu. Žiaci a učitelia môžu altánok využívať bez obáv o svoje zdravie. Ďakujeme a vrelo odporúčame ďalším záujemcom ☺

Mgr. Daniela Ďurkovská, Bratislava Riaditeľka ZŠ Sokolíkova

Výborná komunikácia pri objednávke. S montážou sme boli spokojný, cena zodpovedá kvalite. Domček splnil naše očakávania, určite odporúčam ostatným.

Peter Sirotnak, Veľký Šariš

Profesionálny prístup, rýchla odpoveď, dobré služby, tovar splnil očakávania na 100%. Odporúčam.

Matúš Hovanec, Dovalovo

Záhradný altánok bol už dlhšiu dobu našim snom, preto sme veľmi spokojní s kvalitou, termínom dodania a montážou od tejto spoločnosti. Veľmi pekne ďakujeme za kvalitne prevedenú prácu

Michal Lacko, Stará Kremnička

Maximálna spokojnosť s komunikáciou. Vybavenie a termín dodania bol dokonca kratší, ako bolo dohodnuté a úplne top bola práca dvoch chlapov na stavbe samotného domčeka- z našej strany úplná spokojnosť. Ďakujeme!

Adela Birova, Choča

Bol som veľmi spokojný s prístupom ako aj s prácou pracovníkov priamo pri stavbe domčeka. S domčekom sme taktiež veľmi spokojní, úplne spĺňa naše predstavy. Vďaka.

Ján Gonda, Levice